Home > Microsoft OS > Waarom niet het best van 2 werelden? draai Windows XP onder Windows 7!!!

Waarom niet het best van 2 werelden? draai Windows XP onder Windows 7!!!

imageMicrosoft®  Windows 7 laat u heel gemakkelijk die programma’s uitvoeren die niet Windows 7 compatibel zijn.
Deze kunt u heel eenvoudig uitvoeren op deze drie versies van Microsoft Windows 7, te weten :

Microsoft® Windows 7 Professional, Ultimate & Enterprise.
Maar uh…wat is Windows XP Mode eigenlijk?

Microsoft® Windows XP Mode voor Windows 7 maakt het gemakkelijk om bedrijfsapplicaties c.q. programmatuur die expliciet geschreven is voor voor Windows XP alsnog uit te voeren op uw Microsoft® Windows 7 PC. Het maakt hierbij handig gebruik van virtualisatie technologie.

Ik hoor u al zeggen , overstappen op Microsoft Windows 7 is voor ons niet mogelijk want we hebben te veel applicaties die niet op Windows 7 uitvoerbaar zijn.
Welnu, dat weet Microsoft ook, en daarvoor heeft men deze technologie toegevoegd en kan worden ingebouwd in de zakelijke versies van Windows 7 voor U.

  • Echter de meeste informatie over Windows XP mode in het Engels is en omdat de officiële Microsoft URL doorverwijst naar naar de engelstalige variant , neem ik even de moeite en maak voor de u een korte Nederlandse versie.

U wist het misschien nog niet maar virtualisatie is een stukje technologie waarmee we de aanwezige reserves en prestatie vermogen van onze Pc’s en Server systemen van deze tijd optimaler kunnen uitnutten. Virtualisatie bestaat al heel erg lang (> 30 Jaar) en is pas de laatste jaren steeds meer doorgedrongen tot de wereld van desktop Pc’s en kleine werkgroep servers. Omdat dit zo’n handige technologie is en het uitstekend meehelpt om kosten te besparen en effectiviteit te verhogen.
Is het juist nu zo’n opvallende toegevoegde waarde in Windows 7.

Let op Windows 7 moet wel op een systeem geïnstalleerd zijn waar u hardware virtualisatie op processor niveau wordt ondersteund.

Eerst downloaden voor de juiste versie:
image
Hoe kan ik starten met Windows Virtual PC? klik op onderstaande link en u wordt naar de betreffende pagina’s geleid.

Uitleg Microsoft®  Windows XP mode

gebruik van virulisatie technologie, onder andere Windows Virtual PC, om een virtueel Windows XP omgeving te bieden onder Windows 7.

U kunt uw IT-reseller erop kunnen wijzen dat deze functionaliteit in Windows 7 aanwezig is, misschien wist hij/zij het nog niet?

Download XP mode voor uw Windows 7 versie hier! (EN)

U zult eerst een Windows XP mode bestand downloaden (500Mb) dat is het XP besturingssysteem die uw met de volgende download van Windows Virtual PC (niet te verwarren met Virtual PC 2004 Of Virtual server 2005).

LET OP: dus altijd deze combinatie gebruiken, anders werkt het niet.

 

 

Hoe weet ik of mij hardware virtualisatie ondersteund?

hiervoor heeft Microsoft voor u een hulpmiddel gemaakt het Microsoft® Hardware-Assisted Virtualization Detection Tool oftewel HAV tool (EN) klik hier om dit te downloaden.

 

 

imagewanneer u deze bestanden heeft geïnstalleerd en over Windows XP Mode beschikt, klikt u op de Windows 7
Start knop Windows 7 Start button, en selecteert U Alle Programma’s > Windows Virtual PC > Windows XP Mode om te beginnen met de setup. Voor Engelstalige informatie over hoe Windows Virtual PC en Windows XP Mode te instaleren, kunt u ook kijken op "Running Windows XP Mode met behulp van Windows Virtual PC" op de Support and Videos pagina.

VEEL SUCCES met het gebruik van Windows 7 en blijvend gebruik van uw Windows XP applicaties.

XMLFREAK
“Shift happens 2.0”  bing it and you will know!

Categorieën:Microsoft OS Tags:
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie