The hour of code

Van 8 tot 14 december 2014 vindt het evenement ‘The hour of code’ plaats. Dat is een wereldwijd georganiseerde actie om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met programmeren. Het is een initiatief van ruim honderd bedrijven en organisaties waaronder partijen als Google en Microsoft. zie www.code.org klik op d ehyperlink en je wordt direct doorverwezen naar de juiste bron op internet!

Omslagfoto

IoT oftewel Internet of things gaat er zeker sneller van komen wanneer wij nu onze jongeren laten ervaren wat het is om computers te leren programmeren. En ben je geen “nerd” en wil je later echt wat anders gaan doen, nisk mis mee hoor!

Dan is het zeker meegenomen wanneer je hebt leren begrijpen dat computers vaak niets meer doen dan hetgeen hen is opgedragen om uit te voeren… alhoewel we tegenwoordig wel heel erg slimme computersystemen hebben hoor…

Vaak lees je op Internet dat er sprake is van gesloten software ook wel Closed source genoemd en zijn tegenhanger “Open source”. Ik zal verder niet ingaan op wat de exacte verschillen zijn, (wanneer je het wel wil weten mail me en ik wijd er wellicht snel een nieuwe blog post aan!) heeft men bij Microsoft (gesloten source) ook ingezien dat gesloten software ernstige beperkingen kent wanneer het op “echte innovatie” aankomt, en daarmee bedoelt Microsoft dat het nou juist de jonge mensen zijn, die “buiten hun comfortzone” durven en willen denken om wereldwijde problemen het hoofd te gaan bieden.

Voor de Microsoft variant van deze beweging nomene zij het “Youthspark hub” hun website kun je hier vinden..

Heel veel plezier en enthousiasme toegewenst bij jouw zoektocht naar kennis over computers en al hun geheimen 🙂

 

 

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie