Home > business, CloudComputing, Economie, educatie, Framework layers, Linux > Aan de beschikbaarheid van software tools hoeft het echt niet meer te liggen!

Aan de beschikbaarheid van software tools hoeft het echt niet meer te liggen!

Het heeft niet zo lang geduurd, Microsoft software gaat voor OPEN…

Schreef ik in 2010 nog over een leuk initiatief bij Microsoft waarmee je jonge kinderen in aanraking kon brengen met programmeren en het leren nadenken over het maken van allerlei oplossingen in software, zie https://xmlfreak.wordpress.com/2010/06/15/small-basic-v0-9-is-uit-voor-de-programmeur-in-de-dop/#comment-33

Is er nu na 2 jaar echt sprake v an OPEN gedachte goed bij Microsoft gekomen. Namelijk het applicatie framework .NET (spreek uit dot NET) gaat OPEN zoals dat heet. .NET bronvermelding wiki : .NET (uitspraak: dotNET) is een applicatieframework ten behoeve van de naadloze samenwerking van applicaties en bibliotheken geschreven in verschillende programmeertalen. Het is ontwikkeld door Microsoft. .NET is volledig beschreven in publieke ECMA-standaarden, en is daarmee niet uitsluitend voor Microsoft-toepassingen. De Common Language Infrastructure, de officiële naam voor .NET is beschreven in ECMA-standaard 335, de nieuw ontwikkelde taal C# in ECMA-standaard 334.

windows-microsoft-open-source-.net_-640x353

En daarmee opent Microsoft de deur wagenwijd voor applicatie en embedded softwareontwikkelaars hun software op andere systemen dan Windows kunnen draaien. Er is dan niet veel meer nodig om .NET op Linux te draaien en hoeft er niet speciaal in een programmeer omgeving als MONO gebruikt te worden om Active Server Pages (want zo heet dat bij Microsoft) te draaien op Linux. of MAC (een MAC is onder water een speciale versie van Linux onderhouden door de mensen van APPLE®)

Dat zich hier een ware revolutie afspeelt zal voor veel mensen geen betekenis hebben, maar voor de IT’er die zich hoofdzakelijk met .NET bezighoud zal er een wereld aan mogelijkheden en kansen op succes voro zijn applicatie bij komen. Want immers kan zijn of haar applicatie nu veel eenvoudiger op Android & APPLE (lees tablets, smartphone, smartwatches) draaien. Dat daarmee het  bereik van de software enorm wordt verbreed lijkt me overduidelijk.

Persoonlijk vind ik dit een strategische stap waar Microsoft geen spijt van gaat krijgen, want Visual Studio is echt een zeer volwassen IDE (geïntegreerde programmeer omgeving) Sterker nog U wordt uitgenodigd om uzelf , wanneer u daar behoefte aan heeft, uzelf  te overtuigen van de mogelijkheden van Microsoft Visual Studio 2013 community editie. een hele mond vol, maar gelooft u mij u kunt er letterlijk alles mee programmeren wat u ook maar wenst.

En dat kunt u dan in zowel Visual Basic of nog beter in C# (spreek uit SEE SJARP) leren doen. C# is de taal waarmee ook het Microsoft besturingssysteem kan worden uitgebreid met applicaties en specifieke toepassingen. Want de basis te weten het .NET Framework kunt u voor elk Microsoft Windows besturingssysteem downloaden installeren en gebruiken. Altijd al eens willen weten hoe dat in elkaar steekt?

.NET FrameWork

Kijk dan snel bij Microsoft Software Development Network oftewel  MSDN http://dev.windows.com/en-us en zie wat er allemaal mogelijk is met het software gereedschap van Microsoft!

Dat Microsoft gedwongen zou zijn door invloeden van buitenaf lijkt vooor de hand liggend, wat nu wel een feit is dat intern bij Microsoft de mensen nu ook echt de vrijheid krijgen om te werken naar OPEN standaarden.

Mede dank hiervoor aan de grote denkers en beslissers bij Microsoft, nu is het aan ons om te laten zien dat wij oplossingen willen bedenken voor allerlei uitdagingen waar we nog steeds dagelijks mee worden geconfronteerd.

Niets houd jou nou nog tegen… het gereedschap is er voor je gratis…

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie