Home > Uncategorized > Computer systeem beheer als online dienstverlening: Windows Intune

Computer systeem beheer als online dienstverlening: Windows Intune

Vandaag is Windows Intune vrijgegeven voor verkoop door Microsoft Partners.Intune

Windows Intune is een nieuwe cloud service door Microsoft waarmee IT Administrators van zowel IT bedrijven als ook Microsoft klanten hun Windows computersystemen voor zowel desktop als ook voor notebook gemakkelijk kunnen beheren. Windows Intune word aangeboden als een Software as a Service oplossing. Deze service is in tegenstelling tot BPOS, Office 365 en CRM Online 2011, niet gefocussed op de eindgebruiker maar op de IT Administrator.

Windows Intune bevat veel componenten die gebaseerd zijn op System Center Configuration Manager. Het stelt IT admins in staat om Microsoft updates en ook update van andere software fabrikanten op een centrale manier gecontroleerd uit te rollen, zo kan men ook een inventarisatieslag maken van alle software en hardware die op de computersystemen in gebruik is bij het bedrijf (dus ook software waarvoor u geen toestemming heeft gegeven!), en het biedt direct een geheel verzorgde plek om eind0-gebruikers ondersteuning op afstand te verlenen, en het distribueert Microsoft ForeFront antivirus software, het beheert beleidsinstellingen (zgn. policies ) en het stelt uw IT admin in staat om allerlei inventarisatie rapporten op te leveren.

Windows Intune biedt bovendien dit niet alleen online aan, maar geeft ook het recht op een geldige upgrade licentie naar Windows 7 Enterprise. Dit betekend dat organisaties die Windows Intune gebruiken een upgrade pad kunnen uitstippelen naar het meest courante desktop besturingssysteem wat Microsoft op dit moment te bieden heeft. Microsoft Windows 7 Enterprise bevat heel krachtige beveiligings eigenschappen zoals BitLocker en DirectAccess.

sccm2007r3

Deze ultieme beheeromgeving voor desktop systemen (ook Windows 2008 servers kunnen worden voorzien van Windows Intune, maar dat word niet officieel ondersteund door Microsoft) is gebaseerd op System Center Configuration Manager (SCCM). Windows Intune zal in de smaak vallen bij veel organisaties en bedrijven. Dit natuurlijk bij de meesten zonder een huidig desktop beheer oplossing. Deze bedrijven kunnen nu met Windows Intuen de beschikking krijgen over een zeer krachtige online PC beheers-omgeving waarmee men direct aan de slag kan. 

Organisaties die gebruik maken van Windows Intune hoeven hiermee niet door een meestal lange implementatietijd van SCCM te gaan. Hierdoor komt de eenmalige investering van de implementatie van SCCM te vervallen, waardoor bedrijven die niet over het budget voor een dergelijke oplossing beschikken in staat gesteld worden om en Enterprise klasse oplossing in gebruik te nemen.

Alhoewel Windows Intune een zeer competitief product is in vergelijking met SCCM, levert het niet dezelfde functionaliteit . Zo is de uitrol van software pakketten en herinstallatie van desktop of server besturingssystemen (nog)  niet mogelijk door Windows Intune.
Een denkbaar scenario is dat Microsoft deze functionaliteit wel zal gaan aanbieden in de nabije toekomst, maar zekerheid word hierover nog niet gegeven.

Wilt u met starten met Windows Intune? bezoek Microsoft’s Intune website: http://www.microsoft.com/windows/windowsintune/pc-management-how-to-try-and-buy.aspx en of vraag het ons, wij helpen u graag!

bezoek http://www.castlealley.nl

Wij helpen u graag verder bedrijfswinst te halen uit het optimaal gebruik van uw desktop & notebook computersystemen voor al uw werknemers.

Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie